ACOS biedt twee specialisaties aan: relatiecounselling en rouwbegeleiding-verliesverwerking. Informatie over beide onderwerpen vindt u hier onder elkaar. Bent u geïnteresseerd in rouwbegeleiding, scroll dan naar beneden voor de tekst.


Relatiecounselling

...tegen elkaar of met elkaar…?

 

In de relatie tussen mensen kan veel mis gaan. Miscommunicatie, tegengestelde belangen, een verschillend verwachtingspatroon, de sleur of onbegrip kunnen er toe leiden dat partners uit elkaar groeien. Dan komt er een moment dat u zich afvraagt: hoe verder? Blijven we bij elkaar of is het beter los te laten?

 

Hoewel het om twee personen of partijen gaat, neemt meestal één het initiatief om hulp te vragen. We kijken dan in eerste instantie naar uw eigen functioneren en aandeel binnen de relatie. Het is immers lastig, zo niet onmogelijk om de ánder te veranderen. We werken daarom onder het motto ‘verbeter de relatie en begin bij jezelf’. Als u de verantwoordelijkheid voor uw aandeel erkent en een positieve ontwikkeling doormaakt, beïnvloedt dat het gedrag van uw partner. Dat kan de weg vrijmaken om er gezamenlijk uit te komen.

 

Maar het uitgangspunt in relatiecounselling blijft, dat u samen met uw partner komt. Voorwaarde is dat u dit beiden wilt en samen actief aan de relatie wilt werken. Ik kijk naar de interactie die tussen u beiden plaatsvindt. Help als objectieve buitenstaander het wederzijdse verwachtingspatroon in kaart te brengen. Samen zoeken we dan naar de uitgangspunten voor een nieuwe aanpak.

Mochten onverhoopt de verschillen alsnog te groot en onoverkomelijk zijn, dan kan ik u begeleiden bij het elkaar loslaten en het verwerken van het verlies.

 

Wanneer relatiecounselling?

Wanneer u bij voorbeeld al een poosje met de volgende gedachten worstelt:


 • ik denk dat we uit elkaar gegroeid zijn…
 • we maken alleen nog maar ruzie…
 • we begrijpen elkaar niet meer…
 • we praten niet meer met elkaar…
 • mijn relatie is een sleur geworden…
 • ik vraag me af of ik alleen ‘beter af’ ben…

Een goede relatie komt niet zomaar tot stand; het vraagt een inspanning van beide partners/partijen. Het ‘harde werken’ is echter zeer vaak de moeite waard, zowel voor uzelf als individu als in de relatie met uw partner en met anderen.

 

 

Rouwbegeleiding & Verliesverwerking

...een steuntje in de rug...

 

Ieder van ons krijgt vroeg of laat met een verlies te maken.
Het overlijden van een dierbare persoon, het verlies van de partner door echtscheiding, het verlies van gezondheid of werk. Een verlies kan ons diep treffen. Verschillende emoties kunnen ons overspoelen, zoals ongeloof, verdriet, boosheid, angst, twijfel en schuldgevoelens, verwarring of juist opluchting.
De omgeving weet daar soms geen raad mee en kan, vaak uit onzekerheid, de rouwende niet goed helpen.

 

Iedereen is anders

Er is geen standaard manier om een verlies te verwerken.

Elk mens heeft zijn eigen emoties en rouwt op een andere manier. De één heeft veel tijd nodig, de ander wat minder.
Vast staat dat rouwen niet zomaar in een paar maandjes over is.
En dat er geen 'goede' of 'slechte' manier is om te rouwen of een verlies te verwerken. De enig juiste manier is uw eigen manier!

 

Proces

Rouw kent geen afgebakende fases, maar is een proces. Goede en minder goede momenten wisselen elkaar voortdurend af en emoties die afgenomen waren kunnen in alle hevigheid terugkomen. Het is hard werken om langzaam maar zeker het verlies te kunnen aanvaarden, de emoties te doorleven, het verlies een plek te geven en zich aan te passen aan een nieuw leven. Dat kan soms te zwaar zijn om alleen te doen.

 

Begeleiding

Als rouwbegeleider bied ik u steun om in een veilige omgeving

 • uw verhaal te vertellen
 • uw emoties te uiten
 • uw gedachten te delen
 • inzicht te krijgen waar u staat in het rouwproces
 • u bewust te worden van uw eigen kracht en vaardigheden om met het verlies om te gaan

 • de draad van het leven weer op te pakken


Meer informatie vindt u in de folder op deze site.

ACOS Counselling - Coaching - Communicatie   Kapelweg 18   1906 EB Limmen  T: 072-5053955  F: 072-5053160  E: info@acos-ccc.nl

Disclaimer & Algemene voorwaarden